Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

SUPERLEAGUE - Ταφόπλακα για τον Ηρακλή!


Η έφεση του Ηρακλή έπεσε στο κενό και ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης υποβιβάζεται αυτομάτως στη Football League.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την ένσταση του “γηραιού” και την απέρριψε κατ΄ ουσίαν, ενώ αντίθετα ο Πανιώνιος πήρε την άδεια συμμετοχής για την περίοδο 2011/12. Επιβλήθηκε, βέβαια, πρόστιμο 7 χιλιάδων ευρώ στους “κυανέρυθρους” για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών. Πέρασε και ο φάκελος του Πανσερραϊκού

Όπως είναι λογικό, στις τάξεις του Ηρακλή επικρατεί απογοήτευση. Βέβαια, ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς το οτιδήποτε, αφού δεν τους έχει κοινοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης και όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο νομικό εκπρόσωπος της ομάδας Χάρης Γρηγορίου, ο υποβιβασμός είναι οριστικός: «Είναι πολύ δύσκολη μέρα για τον Ηρακλή. Δυστυχώς ο υποβιβασμός είναι οριστικός. Δεν μπορούμε να καταφύγουμε σε πολιτικά δικαστήρια. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM.

"Είναι μια δύσκολη στιγμή. Αισθανόμαστε αηδία. Μια φάρσα που ξεκίνησε πέρυσι, συνεχίζεται φέτος. Μετά από 100 χρόνια κατάφεραν να διαλύσουν ένα σύλλογο", ήταν η πρώτη αντίδραση από πλευράς του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη.

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες, η έφεση του Ηρακλή απορρίφθηκε με ψήφους 2 προς 1. Μόνο ο κ. Γυφτάκης ψήφισε υπέρ του “γηραιού”. Αλλά, όπως προείπαμε, στην “κυανόλευκη” ΠΑΕ περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης.

Αναλύτικά, οι αποφάσεις της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League.
 Συνεχίζεται...