Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ...ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!


Diasim


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

SUPERLEAGUE – Στις 19:30 το ντέρμπι του Βόλου, στις 21:45 αυτό του ΟΑΚΑ!!!





Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές των πλέι οφ ανακοίνωσε η Superleague. Πλέον, λοιπόν, γνωρίζουμε και τις ώρες όλων των αγώνων και αυτή την Πέμπτη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, το παιχνίδι του Βόλου, μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στις 19:30 και αυτό του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στις 21:45.
Από την τρίτη αγωνιστική και μετά, πάντως, η Superleague βάζει "τέλος" στα παιχνίδια που ξεκινούν πολύ αργά (21:45) και από δω και στο εξής το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας θα ξεκινά στις 20:30 με εξαίρεση την επόμενη Τετάρτη (19:30).


Αναλυτικά, το αναλυτικό πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων των πλέι οφ:

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Πέμπτη 12/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30 NOVA
Πέμπτη 12/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 21:45 NOVA

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Κυριακή 15/05/11 Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 NOVA
Κυριακή 15/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA
 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Τετάρτη 18/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 NOVA
Τετάρτη 18/05/11 Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 19:30 NOVA

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Κυριακή 22/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - Α.Ε.Κ. ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 NOVA
Κυριακή 22/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Τετάρτη 25/05/11 Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 18:15 NOVA
Τετάρτη 2505/11 Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA



ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ

Ο Diasim ποντάρει στην Bet365
Γαλλία - Le Championnat - Νις v Αρλ = -2,5 - 1,90 X 20 euro
Ισπανία - Primera Liga - Αλμερία v Βιγιαρεάλ = 2 - 1,80 X 30 euro
Ιταλία - Κύπελλο - Ίντερ v Ρόμα = 1 - 1,83 X 20 euro


O Koumartzis ποντάρει στην  Bet365
Γαλλία - Le Championnat - Οσέρ v Λιόν = Χ - 3,20 Χ 15 euro
Ιταλία - Κύπελλο - Ίντερ v Ρόμα = +2,5 - 1,72 X 30 euro
Ισλανδία - Πρέμιερ Λιγκ - Βαλούρ Ρέικιαβικ v IBV Βεστμάναϊγιαρ = 1 - 2,00 X 30 euro


Απο την βούλα του πέναλτι σήμερα ο πεναλτάκιας ξεκινάει!!!


Καλή επιτυχία στα σημερινά μας πονταρίσματα!!!


Diasim

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αυτό και αν είναι...ανέκδοτο!!!

"Όχι" στους μεμονωμένους οπαδούς 

 

"Όχι" στους μεμονωμένους οπαδούς
Δεν θα διατεθούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού για το ματς με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωη που εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει:

«Για τη σωστή ενημέρωση των φιλάθλων και την αποφυγή επεισοδίων στα παιχνίδια των Play Offs, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει ότι για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαίου 2011 και ώρα 19:30, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αφού δεν θα τεθούν εισιτήρια προς διάθεση και δεν θα επιτραπεί η προσέλευση και η είσοδος στο Στάδιο, χωρίς την επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας μίνι διαρκείας.

Τα 2.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ, διατίθενται αποκλειστικά από τα γραφεία των Συνδέσμων των Οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου.

Ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας ότι τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέλθουν στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ ΔΩΡΕΑΝ.

Αυτό και αν είναι ανέκδοτο!!!
Την Τετάρτη 11 Μαίου και ώρα 18:30, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αχιλλέας Μπέος θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο χώρο τους με τους εκπροσώπους των Οργανωμένων Φιλάθλων, με θέμα συζήτησης την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας στο γήπεδο.



 Αυτό είναι...Έτσι...!!! Σοβαρότατα θέμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την κοινωνία μας, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία...Άτομα με υπόσταση, με παιδεία, με καλλιέργεια σε κοινωνικοαθλητικά θέματα, με ευαισθησία που ξεχειλίζει...με σκοπό να συνεισφέρουν στην λύση των προβλημάτων και φυσικά να γίνουν και εξαιρετικά ελπιδοφόρα πρότυπα για τα "μαγκάκια" της νέας γενιάς!!! Με κόκκινα  καλάσνικωφ απο Αθήνα  στην Κόρινθο και ριπές για εκφοβισμό με πολλαπλά τραύματα στα πόδια...!!! Έτσι είναι τα μαγκάκια του Λιμανιού... Γειά σου ρε Αλέφαντε μαζί με τον Μαρινομπεάκη που΄χεις για καμάρι σου το καινούργιο παραγκάκι!!! Όσο εσείς θα αγοράζετε τα πέτσινα τα πρωταθλήματα, τόσο πιο πολύ η μισή Ελλάδα θα γελάει μαζί σας και θα παρακολουθεί τον...πνιγμό σας απο το αστήρευτο κόμπλεξ σας που έχετε απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες!!! Έτσι...πάρτε και άλλα...γιατί μια ζωή το...πετσί σας ήταν...πέτσινο με ανοιχτούς τους πόρους!!! Μια ζωή θα...πέφτετε όπου βρισκόσαστε!!! Σε περιοχές για πέναλτυ, στους διαδρόμους για ελεημοσύνες βαθμών και κυρίως θα πέφτετε στους διαδρόμους του μυαλού σας που θα τους ζήλευε ακόμη και ο Μινώταυρος. Χαώδη και δεδαλώδη τα "στενά" του μυαλού σας που μέχρι και τα αδιέξοδα σας, σας κάνανε να τα περνάτε για...αφετηρίες!!! Μόνο γέλιο προκαλείτε και μάλιστα τραγικό...!!! Ένα γέλιο που σύντομα γίνεται σιωπή που οδηγεί στο βαθύ ερώτημα μας...τι είδους ράτσα ανθρώπων είστε και εαν η συμπεριφορά σας συνάδη με την ανθρώπινη εξέλιξη μας!!! Άραγε είστε στην αρχή του...Μεσαίωνα? Έχετε προχωρήσει λιγάκι? Αφήστε τουλάχιστον ένα...σημάδι μέσα στις σπηλιές και στα λαγούμια  που...σέρνεστε, για τους επιστήμονες και ιστορικούς ερευνητές. Ρίχνετε ακόμη στην πυρά όποιον διανοειθεί να ξεράσει το κόμπλεξ και το μίσος απο μέσα του για να σηκωθεί στα δυό του πόδια? 


Αφιερωμένο στους φίλους μου Ολυμπιακούς που κανένας μα κανένας δεν είχε το θάρρος, το ανάστημα, το ήθος  αλλά και την ψυχική ηρεμία να με συγχαρούν για την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαικού απο την ομάδα μου!!! ...Κανένας δεν είδε το παιχνίδι...(???) και απο τα στιγμιότυπα που είδαν το βράδυ στο MEGA ...κατάλαβαν πως η Μακάμπι ήτανε της πλάκας και ο Σκορτσιανίτης...κακώς βγήκε με 5 φάουλ διότι μόνο 1 έκανε...και αυτό συζητιέται (???)...



Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Άρη του ΄80 που άνοιξε το κακοτράχαλο Ευρωπαικό μονοπάτι και μας έμαθε να αγαπήσουμε το μπάσκετ!!! Ποτέ δεν ξεχνάμε τον ηρωικό ΠΑΟΚ του ΄80 - ΄90 που έσπαγε τα ταμπλό της Ευρώπης!!! Και βέβαια την ΑΕΚ του Τρόντζου, του Αμερικάνου, του Ζούπα, του Λαρεντζάκη και των υπολοίπων που έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα που ύψωσε στον Ελληνικό Ουρανό Ευρωπαικό Τίτλο το ΄68!!!





LIVE BET in Bet365
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Αθλέτικο Μπιλμπάο = 1 - 2,50 Χ 30 ευρώ - ποντάρισμα στο 23΄λεπτό του αγώνα. = 2-1 WIN 45 EURO




Diasim



Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 – Θέλει σεντόνι και το δείχνει!!!


Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στη διαδικασία των πλέι-οφ και κέρδισε δίκαια με 2-1 τον Παναθηναϊκό, εκμηδενίζοντας άμεσα το βαθμολογικό πλεονέκτημα των Πρασίνων. Στους 3 βαθμούς και οι δύο ομάδες, ο Δικέφαλος αξιοποίησε την υπεροχή του στην επανάληψη με τους Αθανασιάδη (57’) και Ελ Ζαρ (75’), ανώφελη για τον Παναθηναϊκό η μείωση του σκορ στο 79’ με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ άπαντες στον ΠΑΟΚ ανέφεραν πως στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Και στον «Δικέφαλο» του βορρά φρόντισαν από την πρώτη αγωνιστική να δείξουν τις προθέσεις τους. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ο Μιραλάς, το ντουέτο της Αϊντραχτ και ο Μοντέρο
Νέα εβδομάδα... νέα τρεξίματα για τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Σήμερα ή το αργότερο την Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» και τον Κέβιν Μιραλάς, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον του διεθνή Βέλγου άσου
στο Λιμάνι.
Υπόθεση Κέβιν Μιραλάς ώρα μηδέν. Μετά τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, με κύριο εκφραστή τον μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς, Ενροτό και που “βάρυναν” αρκετά το κλίμα για τον παίκτη, ο ίδιος ο Βέλγος άσος ζήτησε να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.  Και η συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως ο Μιραλάς θα έχει την ευκαιρία να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα και να συνεχίσει να αγωνίζεται στους «ερυθρολεύκους».  Και αξίζει να σημειωθεί πως στο «ραντεβού» δεν θα είναι παρόντας ο μάνατζερ του. Και ο Βέλγος, θέλει να ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα αυτή την στιγμή και έχει την διάθεση να κάνει υποχωρήσεις σε σχέση με τα όσα αξίωνε για εκείνον ο Κριστόφ Ενροτό.
Περί Τζαβέλλα και Γκέκα

Στα μεταγραφικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους Γιώργο Τζαβέλλα και Φάνη Γκέκα. Και αν για τον διεθνή μπακ γίνονται κινήσεις, για τον Έλληνα επιθετικό αναμένεται να γίνουν σύντομα.  «Έχουμε συμβόλαιο ως το 2013 αλλά όλα παίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Τζαβέλλα στον «Πρωταθλητή». Σε ό, τι αφορά τον Γκέκα, το όνομα του πρώην διεθνή άσου υπάρχει πάντα στο «ερυθρόλευκο» μεταγραφικό μπλοκάκι, αφού είναι ένας από τους παίκτες που αρέσουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε.  Ωστόσο, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό. Ωστόσο, με την Αϊντραχτ πλέον να βρίσκεται στα... πρόθυρα του υποβιβασμού, αν οι «ερυθρόλευκοι» του κάνουν μια καλή, πρόταση, ο Γκέκας αναμένεται να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η περίπτωση του Μοντέρο

Από εκεί και πέρας, ένας εκ των παικτών που εξετάζουν στον Ολυμπιακό είναι και ο Τζέφερσον Μοντέρο, τον οποίο γνωρίζει καλά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 21χρονος άσος από το Εκουαδόρ (12 φορές διεθνής, 2 γκολ) ανήκει στη Βιγιαρεάλ από το 2010 (9 συμμετοχές, 1 γκολ). Φέτος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Λεβάντε (7 συμμετοχές). 
 ΠΗΓΗ
 




 ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ.


ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ

Ο Diasim  ποντάρει στην Bet365
Ρουμανία - Λίγκα I - Βικτόρια Μπρανέστι v Οτελούλ Γκαλάτι = 2 ημίχρονο / 2 τελικό - 2,05 Χ 30 ευρώ = 0-1 / 1-2 WIN 31,5 euro
Ρουμανία - Λίγκα I - Τιμισοάρα v Ουνιρέα Ουρζιτσένι = 1 (-2 ΑΗ) - 1,675 Χ 30 ευρώ = 3-1 επιστροφή πονταρίσματος
Ρουμανία - Λίγκα I - Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα v Διναμό Βουκουρεστίου = 2 - 2,00 Χ 30 ευρώ = 0-2 WIN 30 euro
Τουρκία - Σούπερ Λιγκ - Γαλατάσαραϊ v Κασιμπάσα = 1 - 1,50 X 30 ευρώ = 3-1 WIN 15 euro


Ο Κουμαρτζής ποντάρει στην Bet365
Αργεντινή - Κλαουσούρα - Βελέζ Σάρσφιλντ v Μπάνφιλντ = 1 - 1,72 X 30 ευρώ = 2-0 WIN 21,6 euro
Ιρλανδία - Πρέμιερ Κατηγορία - Σεντ Πάτρικς v Σάμροκ Ρόβερς = 2 - 2,30 Χ 30 ευρώ = 0-0 LOSE 30 euro
Ιρλανδία - Πρέμιερ Κατηγορία - Μποέμιανς v Ντούνταλκ = 1 - 2,10 Χ 30 ευρώ = 0-1 LOSE 30 euro
Φινλανδία - Veikkausliga - Ίντερ Τούρκου v Χόνκα = 1 - 2,40 Χ 30 ευρώ = 4-0 WIN 42 euro



Καλή επιτυχία στα σημερινά μας πονταρίσματα


Diasim





Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΕΚΑΝΕ...ΕΞΑΣΤΕΡΙΑ!!!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 10 ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΤΟΥ...ΣΚΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΠΟΥ "ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ  ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ...ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ!






Το έκτο αστέρι είναι γεγονός για τη σημαντικότερη ομάδα της δεκαετίας: ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι με 78-70 και είναι πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του. Η ομαδάρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ σε ένα ακόμη φάιναλ-φορ: μετά τον ημιτελικό κυριάρχησε και στον τελικό, επιδεικνύοντας ξανά απόλυτο έλεγχο. Πανάξιος MVP o  Διαμαντίδης που κατάφερε το ανεπανάληπτο να είναι την ίδια χρονιά MVP της σεζόν, του φάιναλ φορ και καλύτερος αμυντικός. Κι όμως η πίστη του αρχηγού στις αρχές της ομάδας είναι απόλυτη, γι΄ αυτό και  σήκωσε την κούπα μαζί με τους άλλους δυο βετεράνους του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ και Κώστα Τσαρτσαρή.

Το πλάνο του Ομπράντοβιτς για το παιχνίδι δικαιώθηκε μέχρι κεραίας, καθώς όσο περνουσε ο χρόνος η Μακάμπι έχανε την επαφή με το παιχνίδι - το ότι πλησίασε στο τέλος ήταν αποτέλεσμα ανταρτοπολέμου και δεν είχε καμία σχέση με game plan. Οι βασικοί στόχοι ήταν να βγουν από τη ροή του αγώνα ο Πάργκο και ο Σοφοκλής. Ο μεν Σχορτσανίτης ήταν non factro στην επίθεση, ενώ ο Παργκο διασώθηκε χάρη σε κάποιες σπασμωδικές ενέργειες, όμως επί της ουσίας δεν βρήκε ποτέ το χέρι του από μακριά, ενώ υπέπεσε και σε πολλά λάθη. Η Μακάμπι κρατήθηκε στον αγώνα χάρη στα τρίποντα των Μπλου και ¨Ειντσον, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα ποσοστά έπεσαν και ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεφεύγει. Το κλειδί ήταν μερικά καλάθια ψυχολογίας (από Σάτο και Νίκολας) στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας πηραν στα χέρια τους οριστικά τον έλεγχο του παιχνιδιου.

Σε επίπεδο προσώπων ο Διαμαντίδης, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύστοχος, έπαιξε εξαιρετικά σηκώνοντας το μεγαλυτερο βάρος. Οι Σάτο και Νίκολας δήλωσαν "παρών" στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μπατίστ ήταν και πάλι μεγαλειώδης κυριαρχώντας απόλυτα στο παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά - αν δεν έχανε δύο βολές προς το τέλος θα ήταν τέλειος. Από τους υπόλοιπους που δεν τράβηξαν σκορ, θετικοι ήταν κυρίως ο Φώτσης και ο Καλάθης, ενώ ειδικά οι δύο ψηλοί (Μάριτς, Βουγιούκας) δεν κατάφεραν να βάλουν τη σφραγίδα τους στο αγώνα, αλλά πρόσφεραν το μπόι τους για μερικά χρήσιμα λεπτά. Από την Μακάμπι ο Μπλου ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής και από το τέλος της δεύτερης περιόδου ως την αρχή της τέταρτης έδινε την εντύπωση οτι κρατουσε μονος την ομάδα του στη ζωή. Μαγικό ματς στο ξεκινημα από τον Έιντσον που έχασε το ρυθμό του στη συνέχεια, ο Πάργκο βελτιώθηκε στο δεύτερο ημιχρονο, ενώ ο Ελιάου ήταν από μηχανής θεός στο φινάλε όταν το παιχνίδι ήρθε 100% στα μέτρα του. 

Η εξελιξή του παιχνιδιού
Απολαυστικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα από την πρώτη κατοχή και να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε γρήγορα να βγάλει τον Σχορτσανίτη από το παιχνίδι με τα 2 φάουλ να έρχονται στο 6ο λεπτό για τον Έλληνα σέντερ. Ο Μπατίστ βρήκε την ευκαιρία να περάσει στο παρκέ και να κάνει δικές του τις δύο ρακέτες οδηγώντας την ομάδα του στο πρώτο της σοβαρό προβάδισμα (15-22 στο 10').

Η Μακάμπι είχε σοβαρό πρόβλημα στην επίθεσή της, με πλήρη απουσία inside game ωστόσο κατάφερε να παραμείνει εντός αγώνα με τα ηρωϊκά καλάθια του απίστευτου Τσακ Έιντσον (εύκολα ο καλύτερος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου). Οι Ισραηλινοί μείωσαν στο τρίποντο (24-27 στο 15'), ο Παναθηναϊκός πήρε κάποιες ανάσες με τον Νίκολας και τον Μάριτς, αλλά η σκυτάλη πέρασε στον Μπλου που πήρε την κατάσταση πάνω του και έγραψε το 30-31 στο 19' με δύο συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα. Την τελευταία ανάσα πριν το ημίχρονο έδωσε ο Σάτο για το 30-33. .

Η Μακάμπι προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος και με συνεχόμενες ενέργειες του Πάργκο κατάφερε να περάσει μπροστά (35-35 στο 24') με ένα σερί 6-0. Όμως ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν πτοήθηκε και βρήκε αμέσως την απάντηση με τον Νίκολας και στη συνέχεια με τον Σάτο που πέτυχε διαδοχικά τρίποντα. Ο "πράσινοι" έκαναν έτσι το 8-0 γι για να ανακτήσουν προβάδισμα και απόσταση ασφαλείας, ο Μπλου μίλησε πάλι με παλικαρίσιο γκολ φάουλ, αλλά ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε με νέο σερί 8-1 για να πάει τη διαφορά στο +9 για πρώτη φορά στο παιχνίδι. (40-51 στο 29'). Ο Μπλου πάλι πήγε να τους σπάσει τον τσαμπουκά με τρίποντο, αλλά ο Σάτο μίλησε και πάλι στο κλείσιμο της περιόδου με το τρίτο του τρίποντο στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι προσπαθούσε επί ματαίω να βρει ρυθμό - σχεδόν για ένα 10λεπτο την έτρεχε μονος του ένας παίκτης (Μπλου), όπως και στο πρώτο ημίχρονο ο Έιντσον. Όμως ήταν η σειρά του Νίκολας να κάνει αυτό που έπρεπε και να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (47-59 στο 33'). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κατάφερναν να κρατούν την Μακάμπι μακριά μέχρι και το 37'-38' όταν πια η πίεση του Μπλατ έφτασε στο απόγειό της. Οι γκαρντ της ελληνικής ομάδας είχαν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους με μαχαίρια στα δόντια και η ασφυκτική πίεση του οδήγησε σε κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να ανέβει ψυχολογικά ο αντίπαλος και να πιστέψει στη νίκη.

Στο 39' άρχισε ξαφνικά να μοιάζει επικίνδυνο ένα παιχνίδι που πριν λίγο κυλούσε σαν νεράκι. Οι Ισραηλινοί βρήκαν τον παίκτη για τους κρίσιμους πόντους και ήταν ο (ξεχασμένος στον πάγκο μέχρι τότε) Λιορ Ελιάχου που πέτυχε 10 πόντους μέσα σε ενα δίλεπτο. Στο απέναντι καλάθι συνέβαιναν τραγελαφικά πράγματα με χαμένες βολές και λέι-απ. Με ένα λεπτό να μένει και το ματς στο +9 η Μακάμπι έκανε συνεχόμενα φάουλ για να σταματήσει το ρολόι.. Οι "πράσινοι" δεν ήταν ψύχραιμοι με αποκορύφωμα τις 0/2 βολές του Νίκολας στα 28'' που έδωσαν στην Μακάμπι την ευκαιρία να μειώσει σε 70-74. Με 19'' να μένουν ήταν επιτέλους ώρα να κάνει και η άλλη πλευρά κάποια λάθη και οι "πράσινοι" τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για να ανέβουν στο +8 με τη συμπλήρωση των 40 λεπτών.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78
Μακάμπι (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14(3), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 8(2), Μπουρστάιν, Έιντσον 17(2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13(5), Νίκολας 14(2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.


Το παιχνίδι live
40'  70-78 Η Μακάμπι τράβηξε το σκοινί όσο μπορούσε, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν εμφανές ότι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της. Μπορει ο Ντρου Νίκολας να είχε 0/2 βολές στα 30'', μπορεί οι Ισραηλινοί να κατάφεραν να φτάσουν ως το -4, όμως δεν θα ήταν δυνατόν να γυρίσουν το ματς. Ο Παναθηναϊκός συνήλθε γρήγορα από τις τάσεις αυτοκτονίας, πήρε τα ριμπάουντ που έπρεπε, έβαλε τις βολές που έπρεπε και κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Το έκτο αστέρι είναι δικό του και θα πάρει τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα, υπογραμμίζοντας την αξία αυτής της αξεπέραστης ομα΄δας.

39' 62-69 Η άμυνα της Μακάμπι δαγκώνει, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο Ελιάου έχει αναστηθεί στα τελευταία λεπτά, πετυχαίνοντας οκτώ κρίσιμους πόντους που συντηρούν την ελπίδα για την ομάδα του. Μένει ενάμισι λεπτό και ο Παναθηναϊκός έχει την μπάλα με το σκορ στο +7. Αν πάρει ανάσα σε δύο επιθέσεις, το παιχνίδι είναι δικό του.

37' 56-67 Οι παίκτες του Μπλατ επιχείρησαν την τελική τους αντεπίθεση, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν για να καλύψουν έδαφος. Ο Παναθηναϊκός αρχικά σάστισε (0/2 βολές Μπατίστ), αλλά χωρίς καθυστέρηση έδειξε ξανά το χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας. Δύο κρίσιμα ριμπάουντ και κυρίως ένα μεγάλο σουτ από τον Νίκολας στενεύουν πολύ τα περιθώρια για τη Μακάμπι. Το έκτο αστέρι είναι πλέον πολυ κοντά.

33' 47-59 Το ίδιο έργο παρακολουθούμε επί περίπου 10 λεπτά. Η ισραηλινή ομάδα εχει χαθεί από τη ροή του αγώνα και κάθε φορά που καταφέρνει κάτι, έρχεται άμεση απάντηση από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς που παίζουν με απόλυτη συγκέντρωση.

30' 43-54 Η ανεβασμένη ψυχολογία του Παναθηναϊκού φαίνεται στα εύστοχα τρίποντα, αλλά και στο πώς απαντούν οι παίκτες σε κάποια μεγάλα σουτ που δέχονται από τον σπεσιαλίστα Μπλου. Η άμυνα συνεχίζει να λειτουργεί περίφημα, έχοντας βγάλει τελείως εκτός σκορ τόσο τον Σχορτσανίτη, όσο και τον Πάργκο. Ο Μπλου μόνος του κράτάει τους Ισραηλινούς, αλλά είναι ακόμα νωρίς.

29' 40-51 Ε, όταν μπαίνουν μερικά τρίποντα, ξαφνικά όλα γίνονται πιο εύκολα. Το σερί των πρωταθλητών Ελλάδας έχει ανέλθει στο 16-4. Η Μακάμπι είναι στα σκοινιά, καθώς οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έχουν ανέβει ψυχολογικά και βγάζουν περισσότερη ένταση στις προσπάθειές τους. Για πρώτη φορά η διαφορά ξεπερνά τους 10 πόντους. Φώτσης, Σάτο και Μπατίστ πηδούν σαν δαιμονισμένοι στις διεκδικήσεις.

26' 36-43 Μεγάλο πράγμα η ψυχολογία. Το 6-0 και το προβάδισμα της Μακάμπια απαντήθηκε από μακρινό σουτ (δίποντο) του Νίκολας και καπάκι από δύο απανωτά τρίποντα του Σάτο (ένα από αριστερα, ένα από δεξιά), για να βρεθεί και πάλι στο +7 ο Παναθηναϊκός.

23' 36-37 Η Μακάμπι έχει βελτιώσει πολύ την άμυνά της μετά τα σκριν στους κοντούς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς. Το ακόμα χειρότερο είναι οτι ζεστάθηκε ο Πάργκο και οδήγησε τη Μακάμπι σε ένα 6-0 και στο πρώτο της προβάδισμα μετά από πολλή ώρα. Ευτυχώς ο Νίκολας ευστόχησε στην αμέσως επόμενη φάση - δυστυχώς πατούσε τη γραμμή.

Η στατιστική δείχνει ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού ειναι σωστά ζυγισμένη. Μέσα στη ρακέτα η Μακάμπι είναι μια τραγωδία, αλλά και συνολικά οι Ισραηλινοί ειναι ιδιαίτερα άστοχοι (10/36 σουτ). Ωστοσο τα έξι από τα δέκα σουτ είναι τρίποντα και αυτό αλλάζει την ισορροπία. Πάντως η θεωρία είναι σωστή: είναι απίθανο μια ομάδα να βάζει εσαεί όλα τα τρίποντα, κάποια στιγμή τα χέρια θα βαρύνουν. Πέρα από το καλό τρίποντο η Μακάμπι έχει υπέρ της τα μικρά πράγματα (επιθετικά ριμπάουντ, λάθη αντιπάλου) που της δίνουν επιπλέον κατοχές κι έτσι τη φέρνουν μόνο τρεις πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό που σουτάρει με άνω του 50% εντός παιδιάς.

ημίχρονο 30-33 Το πρόβλημα με τα σουτ του Παναθηναϊκού προκάλεσε μια καθυστέρηση στην εξέλιξη του σκορ. Οι παίκτες πηραν πολλά σωστά σουτ, με χώρο, αλλά η μπάλα έβρισκε σίδερο. Αντίθετα, ο Μπλατ βρήκε ένα ζεστο χέρι (τον κλασικό Μπλου) και κατάφερε να μειώσει και στον πόντο προκαλώντας έναν στιγμιαίο πανικό (30-31 στο 19').


16' 24-27  Μπορεί η Μακάμπι να μην έχει σκορ κοντά στο καλάθι, αλλά λίγο η πονηριά του Μίλαν Μάτσβαν λίγο η μεγάλη εμφάνιση του Έιτντσον (ο καλύτερος του γηπεδου μέχρι στιγμής) κρατάει τους Ισραηλινούς στο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση ο Παναθηναϊκός έχει χάσει το ρυθμό του πράγμα που φαίνεται από τα κακά σουτ έξω από τη γραμμή. Ο Μάριτς επέστρεψε για δεύτερη φορά στο παρκέ καθώς ο Βουγιούκας φορτώθηκε εύκολα το τρίτο του φάουλ.

10' 15-22 Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός βρήκε μομέντουμ και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Εκεί που έχανε με 13-11 έχοντας φάει ένα 5-0, αυτή τη στιγμή τρέχει σερί 11-2 με τους Μπατίστ και Διαμαντίδη να δείχνουν για μία ακόμα φορά γιατί είναι το κορυφαίο δίδυμο ψηλού-κοντού στην Ευρώπη. Η Μακάμπι είναι ομάδα που θέλει να ζεσταίνεται και οι "πράσινοι" επιτίθενται στο ψαχνό μήν αφήνοντας τα αντίπαλα γκαρντ να πάρουν ανάσα.

8' 13-18 Με την έξοδο του Σοφοκλή ο Ζοτς πέρασε τον Μπατιστ που κάνει πάρτι. Μαζί του ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 7-0 και ανέκτησε το προβάδισμα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα δεν φοβάται να τρέξει και ματσάρει την ένταση του αντιπάλου.

5' 8-10 Η ενέργεια που βγάζουν οι Ισραηλινοί είναι το κάτι άλλο. Ωστόσο στη μάχη της ρακέτας έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ο Βουγιούκας φορτώθηκε δεύτερο φάουλ στο 4' και αντικαταστάθηκε παραχρήμα από τον Άλεκς Μάριτς που κάνει ντεμπούτο στο φάιναλ φορ. Anyway, δύο φάσεις μετά ο Σχορτσανίτης φορτώθηκε το δικό του δεύτερο φάουλ και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού οι δύο ομάδες δεν έχουν το ίδιο βάθος: η Μακάμπι έχει ενάμιση σέντερ, ενώ ο Παναθηναίκος τρεισίμισι. Αυτά όλα θα μετρήσουν σε βάθος χρόνου. 

2'  3-4  Έντονο ρυθμό έχει το παιχνίδι στις πρώτες κατοχές. Ο Ομπράντοβιτς έχει ξεκινήσει με την καθιερωμένη πεντάδα, την α λα Μπαρτσελόνα με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα. Τα νταμπλ τιμ στον Σχορτσανίτη έχουν επιστρατευθεί από το καλημέρα, ενώ η Μακάμπι προσπαθεί με την παραμικρή ευκαιρία να βρει ανοιχτό γήπεδο για να τρέξει.

Pre Game
Στην αρένα του Σεν Τζόρντι συγκρούονται δύο από τις πιο βαριές φανέλες της γηραιάς ηπείρου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για τις δύο από τις τρεις ομάδες που έχουν πιο έντονα σφραγίσει την τελευταία μπασκετική δεκαετία - η τρίτη είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που φέτος έμεινε νωρίς εκτός νυμφώνος. Παναθηναϊκός και Μακάμπι έχουν κατακτήσει επτά τίτλους στα τελευταία έντεκα χρόνια, ενώ σε αυτό το διάστημα μόνο δύο φάιναλ φορ δεν είχαν παρουσία έστω της μίας από τις δύο ομάδες. Ιστορικά, οι δύο αποψινοί αντίπαλοι έχουν από πέντε κατακτήσεις του θεσμού, δηλαδή όποιος επικρατήσει σήμερα θα τις κάνει έξι και θα ισοφαρίσει την ΤΣΣΚΑ.

Κατά τα άλλα ο τελικός μπορεί να αναγνωστεί  με διάφορους τρόπους. Είναι μια μάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές σχολές μπάσκετ, σε δύο διαφορετικούς μπασκετικούς κόσμους, αν μπορούμε να το πούμε. Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο της Κάχα Λαμποράλ το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο περιγράφοντας τον τελικό σαν μια μάχη Ευρώπης εναντίον Αμερικής. Σ ε αυτό το δίπολο ο Παναθηναϊκό με την ορθολογική του δομή και τον σεβασμό που δείχνει στην εμπειρία και τη συνέχεια αντιπροσωπεύει την Ευρώπη. Αντίστοιχα, η Μακάμπι που αγαπάει τους ανοικτούς χώρους και θέλει να κρατάει ψηλά το λάβαρο του ελεύθερου μπάσκετ είναι περισσότερο Αμερική.

Υπάρχουν επίσης οι επιμέρους μονομαχίες μεταξύ προσώπων. Πρώτα από όλα Ομπράντοβιτς εναντίον Μπλατ: ένας μανιακός Βαλκάνιος και ένας είρων Αμερικανος, αμφότεροι με πολύ γερές δόσεις μπασκετικής γνώσης και τρέλας, καθώς και με κάμποσους τίτλους για να τους προσδίδουν ακόμα περισσότερο κύρος. Βέβαια στο θέμα "τίτλος" ο Ομπράντοβιτς απλώς δεν παίζεται και φροντίζει κάθε τόσο να υπενθυμίζει τους 20 τίτλους σε 24 τελικούς - τώρα δίνει τον 25ο και να δούμε πως θα εξελιχθεί το ποσοστό του. Σε επίπεδο παικτών οι προσωπικότητες δεν λείπουν και οσο κι αν ο Παναθηναϊκός είναι πιο φορτωμένος σε ονόματα και αξία (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Φώτσης, Νίκολας, Σάτο κλπ), το αντίστοιχο σετ της Μακάμπι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο - Σχορτσανίτης, Πάργκο, Έιντσον, Ελιάου κλπ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και δεν προκειτα να "ψαρώσουν" μόνο και μόνο επειδή αντιμετωπίζουν εμπειρότερο αντίπαλο.

Κατά τα άλλα Έλληνςκαι Ισραηλινοί φίλαθλοι έχουν προσέλθει μαζικά στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και έχουν γεμίσει το αγανές κλειστό με χρώματα και ήχους γηπέδου. Πράσινες και κίτρινες σημαίες κατακλύζουν το Σεν Τζόρντι και ειδικά οι φίλοι της Μακάμπι έχουν κάνει κανονική απόβαση. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού φαίνεται πως είναι λιγότεροι από τους "αντιπάλους" τους, ωστόσο παραμένουν άφθονοι, περισσότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχτεί πλειστάκις σε ανάλογες περιπτώσεις, ουκ εν τω πολλώ το ευ.

ΠΗΓΗ



ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ


Εκεί που έχω ταξιδέψει...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ  ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ. 

Βέβαια το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο για εμάς, αλλά εγώ τουλάχιστον ελπίζω σε κάποια μαγικά κόλπα του Ομπράντοβιτς μιας και ο άνθρωπος είναι μοναδικός στα συστήματα και αντι συστήματα που σκαρώνει στο δευτερόλεπτο!!!



Ο Diasim ποντάρει στην  Bet365

08/05/2011 - Νορβηγία - Adeccoligaen - Χαμ-Καμ v Μπρίνε = 1 - 2,30 Χ 30 ευρώ = 1-2 LOSE 30 euro
08/05/2011 - Φινλανδία - 1η Κατηγορία - KPV v Ούλου = 2 - 1,90 Χ 30 ευρώ = 1-1 LOSE 30 euro

Ο Koumartzis  ποντάρει στην  Bet365
Σουηδία - Allsvenskan - Σιριάνσκα v Μάλμε ΦΦ = 2 - 1,72 X 30 euro = 0-0 LOSE 30 euro
Πορτογαλία - Λίγκα ντε Χόνρα - Τροφένσε v Λεϊσόες = 1 - 2,00 X 30 euro = 1-0 WIN 30 euro





Καλή επιτυχία στα σημερινά μας πονταρίσματα!!!

Diasim