Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σαν… πας στα προκριματικά...



Φινάλε, τουλάχιστον στους αγωνιστικούς χώρους (εκκρεμεί η απόφαση της ένστασης της ΑΕΚ), για τα φετινά πλέι οφ της Superleague το βράδυ της Τετάρτης .

Και το έπαθλο είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Και τα φώτα πέφτουν στο μεγάλο ντέρμπι του «ΟΑΚΑ», εκεί όπου διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους η ΑΕΚ με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, ο δεύτερος ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον ουραγό, Ολυμπιακό Βόλου.

Όλα τα φώτα στραμμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, σε μια αναμέτρηση από την οποία θα προκύψει η ομάδα, που θα συμμετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ένωση, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, θέλει το «τρίποντο» και ταυτόχρονα ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να τερματίσει στην κορυφή του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (να θυμίσουμε πως εκκρεμεί και η απόφαση για την ένσταση που έχει κατατεθεί).

«Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Θέλω παίκτες με όρεξη. Αποβάλετε από το μυαλό σας οποιεσδήποτε σκέψεις σχετικά με ενστάσεις. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της υπόθεσης. Δεν πρέπει να μας αφορά αυτό το θέμα όταν θα ξεκινήσουμε το ματς. Θέλω να το εμπεδώσετε όλοι αυτό. Η νίκη είναι για μας και για τον κόσμο μας», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα από την άλλη, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, θέλει μόνο τη νίκη για να «σφραγίσει» την κατάκτηση της θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Και έρχεται με την ψυχολογία στα ύψη μετά το «δύο στα δύο» στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ.

Και ο Πορτογάλος, που χθες είχε τα γενέθλια του, ζήτησε από τους παίκτες του ως δώρο την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα και θέλει μόνο τη νίκη, ελπίζοντας σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό στάδιο για να πάρει αυτός τη θέση στο τρένο, που οδηγεί στο Champions League (προκρ).

Και ο προπονητής του «Δικεφάλου» του βορρά, Μάκης Χάβος ανέφερε στους παίκτες του: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι το τελευταίο της σεζόν και παίζουμε μέσα στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Θέλουμε τη νίκη για τους γνωστούς βαθμολογικούς λόγους, όπως θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε τους οπαδούς μας χαρούμενους στο φινάλε της σεζόν».
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (τελευταίας):

20:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών)

Σκέψεις υπάρχουν για το  αρχικό σχήμα από τον Μανόλο Χιμένεθ και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Σάχα, Ματέος, Καράμπελας, Ντιοπ, Λαγός Μίτσελ, Σκόκο και Μπαχά, ενώ θέση διεκδικούν οι Αργυρίου, Μανωλάς ή Ντρπιτς, Γκερέιρο και Καφές, με τους δύο τελευταίους να προορίζονται για την κορυφή του ρόμβου.

Παναθηναϊκός: Κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Βύντρα και αριστερά ένας εκ των Σπυρόπουλου (αν καταφέρει να είναι έτοιμος) η Καντέ. Το ποιος θα καλύψει το αριστερό άκρο θα κρίνει και το ποιοι θα αγωνιστούν ως στόπερ. Αν παίξει ο Γάλλος αριστερά τότε οι Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ θα είναι το αμυντικό δίδυμο ενώ αν αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος οι Καντέ και Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστας Κατσουράνης και Σωτήρης Νίνης θα αποτελέσουν την τριάδα των χαφ. Δεξιά ο Λουίς Γκαρσία, αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο και στη κορυφή ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης(Αθήνας)
Α' Βοηθός: Χρήστος Ακρίβος(Αθήνων)
Β΄Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης(Πιερίας)
Τέταρτος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος(Ηπείρου)

20:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου

Ο Μάκης Χάβος αναμένεται να παρατάξει την ομάδας του με σύστημ 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Χαλκιάς. Στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ. Στο κέντρο θα παίξον οι Βιτόλο και Αρίας, έχοντας μπροστά τους τον Φωτάκη σε ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση. Στις πτέρυγες αναμένεται να αγωνιστούν οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) με τον Κλάους Αθανασιάδη να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μάκης Κατσαβάκης προτίθεται να παρατάξει τους: Εμμάνουελ Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, Ψυχογιό, Ντολεζάι, Τομάς, Ζαραδούκα από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας, Αλβάρεζ, Στάθη Ρόκα στη μεσαία γραμμή, Νέμεθ και Ακόστα στο δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Μόνχε πίσω από τον προωθημένο Σολάκη. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε τόσες αλλαγές, τότε ο Μάριο Μπρέσκα θα πάρει τη θέση του στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Σέλεζι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Γιακούποβιτς στα γκολπόστ.

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος(Χίου)
Α΄Βοηθός: Νίκος Φαντόπουλος(Πειραιά)
Β΄Βοηθός: Δημήτρης Μπιτσίδης(Θράκης)
Τέταρτος Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης(Καβάλας)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Παναθηναϊκός 10
ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8
Ολυμπιακός Βόλου 6

Όλα τα πιθανά σενάρια

1. Νίκη Παναθηναϊκού, νίκη ΠΑΟΚ: Ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

2. Νίκη Παναθηναϊκού, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου: Ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

3. Νίκη Παναθηναϊκού, νίκη Ολυμπιακού Βόλου: Ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται πρώτος, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός Βόλου (εξαρτάται από το μεταξύ τους αποτέλεσμα) τρίτος και η ΑΕΚ τέταρτη. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο ούτως ή άλλως το έχει εξασφαλίσει ως κυπελλούχος Ελλάδος.

4. σοπαλία στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, νίκη του ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κατατάσσεται πρώτος, ο Παναθηναϊκός δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

5. Ισοπαλία στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου: Ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

6. Ισοπαλία στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, νίκη του Ολυμπιακού Βόλου: Ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται πρώτος, ενώ ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα είναι σίγουρα τέταρτος υστερώντας στη συνολική διαφορά τερμάτων. Αντιθέτως, η τελική κατάταξη των άλλων δύο θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα στην Τούμπα.

7. Νίκη ΑΕΚ, νίκη ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κατατάσσεται πρώτος, η ΑΕΚ δεύτερη, ο Παναθηναϊκός τρίτος και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

8. Νίκη ΑΕΚ, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου: Η ΑΕΚ κατατάσσεται πρώτη, ο Παναθηναϊκός δεύτερος, ο ΠΑΟΚ τρίτος και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος, μένοντας εκτός Ευρώπης (το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο παίρνει ο φιναλίστ του κυπέλλου Ατρόμητος).

9. Νίκη ΑΕΚ, νίκη Ολυμπιακού Βόλου: Η ΑΕΚ κατατάσσεται πρώτη, ο Παναθηναϊκός δεύτερος, ενώ η τελική σειρά των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Βόλου που θα ισοβαθμήσουν στην τρίτη θέση, θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Πάντως σε αυτήν την περίπτωση όποιος καταταγεί τελευταίος μένει εκτός Ευρώπης (το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο παίρνει ο φιναλίστ του κυπέλλου Ατρόμητος).

**** Σε περίπτωση ισοβαθμιών, πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια των πλέι οφ. Στη συνέχεια υπολογίζεται η διαφορά τερμάτων πάντα στα μεταξύ τους ματς (δεν μετράνε "διπλά" τα εκτός έδρας γκολ) και, τέλος, η καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.



Καλό θα είναι όσο μεγαλώνουμε να παίρνουμε διαρκώς μαθήματα ήθους και Ελληνικής Γλώσσας απο καλλιεργημένα και ψαγμένα άτομα!!!





ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

COMBO 
Βουλγαρία - Κύπελλο - ΤΣΣΚΑ Σόφιας v Σλάβιας Σόφιας = 1 - 1,36 = 1-0 WIN
Ελλάδα - Σουπερλίγκα Πλέι-Οφς - ΑΕΚ v Παναθηναϊκός = 2 - 1,66 = 0-2 WIN
Συνολική απόδοση 2,26 Χ 30 ευρώ (με αρκετό ρίσκο το 2 του ΠΑΟ) = WIN 37,8 euro

"ΚΑΡΦΙ"
Γαλλικό Όπεν 2011 - Άνδρες - Αγώνες 2ου Γύρου - Ιγκόρ Αντρέεβ   v   Τζο-Γουίνφριντ Τσόνγκα = 2 - 1,16 = 0-3 WIN
Γαλλικό Όπεν 2011 - Άνδρες - Αγώνες 2ου Γύρου - Στανισλάς Βαβρίνκα   v   Τόμας Σκούρελ = 1 - 1,30 = 3-0 WIN
Δανία - Σουπερλίγκα - Μπρόντμπι v Νόρτζελαντ = 1 - 1,53 = 1-1 LOSE
Συνολική απόδοση 2,31 Χ 30 ευρώ = LOSE 30 euro


ΜΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Νορβηγία - Κύπελλο - Ράνχαϊμ v Άλτα = 1 - 1,85 Χ 20 ευρώ = 0-0 LOSE 20 euro
Δανία - Σουπερλίγκα - Σίλκεμποργκ ΙΦ v Λίνγκμπι = 1 - 2,00 Χ 20 ευρώ = 0-1 LOSE 20 euro
Ελβετία - Σούπερ Λιγκ - Γιουνγκ Μπόις v Σεν Γκάλεν = 1 - 1,85 Χ 20 ευρώ = 4-2 WIN 17 euro
Δανία - Σουπερλίγκα - ΑαΒ v Σοντερίσκε = 1 - 1,80 Χ 20 ευρώ = 1-2 = LOSE 20 euro
Σουηδία - Allsvenskan - Νόρκεπινγκ v Έρεμπρο ΣΚ = 2 - 2,37 Χ 20 ευρώ = 0-2 WIN 27,4 euro
Δανία - Σουπερλίγκα - Έσμπιεργκ v Χόρσενς = 1 - 2,05 X 30 ευρώ = 2-1 WIN 31,5 euro
Ελβετία - Τσάλεντζ Λιγκ - Ντελεμόν v Λουγκάνο = Χ - 3,60 Χ 10 ευρώ  = 1-3 LOSE 10 euro


SPECIAL BET
Αυστρία - Μπουντεσλίγκα - ΣΚ Στουρμ Γκρατς v Βάκερ Ίνσμπρουκ = 1 - 1,22 = 2-1 WIN
Αυστρία - Μπουντεσλίγκα - Ριντ v Κάπφενμπεργκ = 1 - 1,57 = 2-0 WIN
Ελβετία - Σούπερ Λιγκ - Βασιλεία v Λουσέρν = 1 - 1,14 = 3-0 WIN
Ελβετία - Σούπερ Λιγκ - Ζυρίχη v Τουν = 1 - 1,28 = 1-0 WIN
Συνολική απόδοση 2,79 Χ 30 ευρώ = WIN 53,7 euro


Παρά τα ανάποδα αποτελέσματα της Δανίας και σήμερα βγήκαμε κερδισμένοι με 67,4 ευρώ!!!



Diasim